Feds urge eating less meat … to fight climate change 肉食を減らし気候変動抑制を-政府が勧告

Feds urge eating less meat … to fight climate change

The government’s effort to combat climate change is moving toward Americans’ dinner table.

A federal advisory committee this week urged that the government’s next generation of dietary guidelines for the first time take into account environmental factors, specifically recommending more fruits and vegetables and less meats.

“Consistent evidence indicates that, in general, a dietary pattern that is higher in plant-based foods, such as vegetables, fruits, whole grains, legumes, nuts, and seeds, and lower in animal-based foods is more health promoting and is associated with lesser environmental impact (GHG emissions and energy, land, and water use) than is the current average U.S. diet,” the U.S. 2015 Dietary Guidelines Advisory Committee recommended in a wide-ranging report.

GHG standards for greenhouse gas emissions, which climate scientists blame for global warming.

If the Department of Health and Human Services and Agriculture Department include the recommendation in their new dietary guidelines set to be released this year, it would mark the first time environmental factors impacted a set of guidelines traditionally aimed at healthy eating and nutrition.

The commission strongly urged expanding the focus of the guidelines.

“Sustainability considerations provide an additional rationale for following the Dietary Guidelines for Americans and should be incorporated into federal and local nutrition feeding programs when possible,” it said. “Using sustainability messaging in communication strategies should be encouraged. The application of environmental and sustainability factors to dietary guidelines can be accomplished because of the compatibility and degree of overlap between favorable health and environmental outcomes.

Environmentalists immediately applauded the recommendation.

But the meat industry, already battling years of lower consumption in America, excoriated the committee for stepping outside its core expertise of nutrition and focusing on environmental sustainability.

“The Dietary Guidelines Committee’s charter tasked them with reviewing nutrition science, which is the field from which Committee members were selected. The Committee’s foray into the murky waters of sustainability is well beyond its scope and expertise,” said North American Meat Institute President and CEO Barry Carpenter. “It’s akin to having a dermatologist provide recommendations about cardiac care.”

The committee’s recommendation is the latest sign of the far-reaching impact of President Obama’s environmental agenda on government after six years of intensive focus. The Pentagon recently reported its efforts at energy efficiency left it with its smallest power consumption in decades, and nearly every agency in the federal government has some focus on climate issues now, right down to the American dinner table.

You can download the committee’s recommendations by clicking here.

February 20, 2015

肉食を減らし気候変動抑制を-政府が勧告

 気候変動への政府の取り組みは、米国の家庭の食卓にまで入ってこようとしている。

 連邦政府諮問委員会は今週、政府の次の栄養ガイドラインで初めて、環境的要因を考慮に入れるよう求めた。とりわけ、果物、野菜を増やし、肉食を減らすよう求めている。

 米国の2015年栄養ガイドライン諮問委員会は包括的報告の中で「一般に、野菜、果物、全粒の穀物、豆、ナッツ、種など植物ベースの食物を増やし、動物ベースの食物を減らす食事パターンの方が健康を促進し、環境への影響(地球温暖化ガス排出、エネルギー、土地、水の利用)も少ないと考えられる一貫した証拠がある」と指摘している。

 地球温暖化ガスは、気候学者らが地球温暖化の原因と主張する温室効果ガス排出として知られる。

 厚生省と農務省が、今年公表される予定の新栄養ガイドラインの勧告に加われば、従来は健康的な食事と栄養を目指してきた一連のガイドラインに、環境的要因が影響を及ぼす初めての例になる。

 委員会は、ガイドラインのテーマを拡大するよう強く求めている。

 「持続可能性を考慮に入れることで、今後の『米国人のための栄養ガイドライン』の理論的根拠が増える。可能ならば、連邦と地方の栄養プログラムの中に取り入れるべきだ。コミュニケーション戦略の中に持続可能性に関するメッセージを取り入れることが推奨されるべきだ。栄養ガイドラインに環境と持続可能性の要素を取り入れることは可能だ。望ましい健康と環境への影響は両立し得るものであり、ある程度重複するものだからだ」

 環境保護団体などはこの勧告を直ちに歓迎した。

 しかし、長年にわたる米国での肉消費の落ち込みと戦う食肉業界は、重視すべき影響に関する専門分野から逸脱し、環境的持続可能性に焦点を合わせていると委員会を非難した。

 北米食肉協会のバリー・カーペンター会長兼最高経営責任者(CEO)は「栄養ガイドライン委員会の憲章は、委員会に栄養学の見直しを求めており、委員は栄養学の分野から選出されている。委員会が、持続可能性というあいまいな分野に進出するのは、本来の領域から大きく逸脱し、専門分野でもまったくない。皮膚科医に心疾患の治療についてアドバイスを求めるようなものだ」と語った。

 オバマ大統領は6年間にわたって環境問題に集中的に取り組んできており、委員会の勧告は、オバマ氏の環境政策の影響が広範囲に及んでいることを物語っている。国防総省は最近、エネルギー効率の改善への取り組みによって、電力消費はこの数十年間で最低まで減少したと報告、連邦政府のほぼすべての機関が現在、気候問題に集中的に取り組んでおり、その影響は米国の食卓にまで及んでいる。

 委員会の勧告は、http://health.gov/dietaryguidelines/2015-scientific-report/10-chapter-5/d5-3.aspでダウンロードできる。

(2月20日付)